Vložil: | MonikaK |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![4.5/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 24 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Klášterní kapr na černo :
6 ks očištěných porcí kapra,
| 3 kávové lžičky soli,
| 1 polévková lžíce octa,
| 1ks menší cibule,
| několik kuliček černého pepře, nového koření, trochu tymiánu, 1 bobkový list,
| 50 g másla,
| 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
| 40 g nastrouhaného perníku na vaření,
| 2 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného chleba,
| 1 kávová lžička karamelu,
| 3 polévkové lžíce švestkových povidel,
| 250ml červeného vína,
| 10 mandlí, 30 g rozinek, hrst sušených švestek, 1 kávová lžička krystalového cukru, citronová šťáva.
Postup přípravy receptu Klášterní kapr na černo :
Do hrnce dáme tolik vody, aby, až se přidají porce ryb, byly ponořené. Do vody nejdříve přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, všechno koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí vody vložíme ryby, rychle přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15 minut. Uvařené porce opatrně vyjmeme. Mezitím na rozpuštěném másle osmažíme na nudličky nakrájenou zeleninu a podlijeme ji scezeným rybím vývarem. Do něj zakvedláme nastrouhaný chléb a perník rozmočený v trošce vody, karamel, změk1á povidla, víno a za občasného zamíchání vaříme do zhoustnutí. Uvařenou omáčku procedíme, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené mandle, rozinky a předem namočené pokrájené švestky. Ještě krátce povaříme a dochutíme. Klášterní kapr na černo se podává s jemným knedlíkem.
Fotky receptu Klášterní kapr na černo :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!