Postup přípravy receptu Klášterní výborné rohlíčky z Vídně:
Z mouky, mandlí, čokolády, cukru, žloutků a másla vypracujeme těsto a necháme ho na chvíli zabalené odležet v chladničce.
Utvoříme válečky, nakrájíme je na stejné kousky a ty ve dlani vyválíme na baculaté rohlíčky, které se ke konci trochu zužují.
Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme (rohlíčky dostanou matnou barvu). Sejmeme je i s papírem a necháme je vychladnout.
Vychladlé rohlíčky poléváme polevou a sypeme sekanými pistáciemi, nebo mandlemi.
TIP: Na velkou vidličku položím rohlíček a nad kastrolkem/miskou s polevou jej pomocí lžíce tou polevou poleji. Nechám okapat na vidličce a kladu na obrácený plech. Ještě na měkkou polevu sypu pistácie. Zbytek polevy a oříšků seškrábnu, udělám několik kuliček na ozdobu třebas horkého kakaa ;o)