Postup přípravy receptu Koblihy s hermelínem, brusinkami a jogurtovou omáčkou:
Z jogurtu, mletého hřebíčku a cukru si připravíme omáčku, kterou necháme v chladu rozležet. Hermelín nakrájíme na kostky.
Z prosáté mouky, prášku do pečiva, jedlé sody, vajec, změklého tuku a podmáslí, vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odležet. Potom ho vyválíme na placku asi 1 cm vysokou, ze které vykrájíme větší kolečka. Na každé kolečko položíme kousek hermelínu a lžičku brusinek. Překryjeme druhým kolečkem a okraje pevně stiskneme.
Naplněná kolečka prudce osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova a necháme krátce na papírové utěrce okapat.
Koblihy plněné hermelínem a brusinkami podáváme horké s jogurtovou omáčkou.