Postup přípravy receptu Kokosové chuťovky:
Nejprve si připravíme pastu: Do hrnce se silným dnem dáme 4 lžíce cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje. Zalijeme vlažným mlékem, povaříme a přisypeme zbytek cukru. Snížíme teplotu a necháme mléko pomalu vařit. Občas promícháme a vaříme, dokud směs nezhoustne. Mléko by se mělo „vyvařit" asi na čtvrtinu. Správně hustou směs poznáme tak, že ji nalijeme lžičku na talířek, a pokud nám na něm zůstane kopeček, který neteče, je pasta hotová.
Do směsi přimícháme kokos, přelijeme ji do obdélníkové formy a necháme vychladnout. Studenou dáme do lednice a necháme přes noc ztuhnout. Hmotu přendáme na kráječi desku, nakrájíme na kostky a obalíme je v kokosu. Nakonec je naskládáme na talíř a ozdobíme snítkou čerstvé máty.