Postup přípravy receptu Kokosové cukroví na plechu s karamelem:
8 bílků, 35 dkg cukr krupice, špetka soli, to vše vyšlehat nad parou, pak přidat 1 kokos a 10 dkg hladké mouky. Péct na vymazaném a vysypaném plechu, ne na peč. papíře!
Krém: 1 vychladlé zkaramelizované salko vyšlehat s máslem, kdo má rád, může dát ne 1, ale 1 a půl másla, krm bude mastnější a bude ho trochu více. Krémem potřít vychladlé těsto a dát čokoládovou polevu. Můžeme použít hotovou (nebo 1 čok. na vaření + trochu lukany + trochu kakaa + 2 lžíce studeného mléka). Vychladlý zákusek můžeme nakrájet ma malé obdélníčky 1,5 x 3 cm nebo zákusek nakrájet na velké řezy jen tak pro vhodnou příležitost. Je to opravdu vynikající sváteční pochoutka.