Použité suroviny receptu Kokosové makrónky v čokoládě:
160 g strouhaného kokosu
| 150 g moučkového cukru
| 2 bílky
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžička citronové šťávy
| 130 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Kokosové makrónky v čokoládě:
Z bílků našleháme tuhý sníh. Během šlehání postupně přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Do sněhu vmícháme citronovou šťávu, přidáme strouhaný kokos a jemně promícháme. Takto připravenou hmotu plníme stříkačku a vymáčkáváme kokosovou hmotu přímo na plech. Odložíme na několik hodin, aby proschly. Pak zákusky vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut v teplotě 130-150°C. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Makrónky namáčíme do poloviny v polevě.
Fotky receptu Kokosové makrónky v čokoládě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!