Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláčky s arašídovým máslem a javorovým sirupem:
1/2 šálku másla
| 1/2 šálku arašídového másla
| 1/2 šálku cukru, nejlépe hnědého
| 1/2 šálku javorového sirupu
| 1 1/2 šálku polohrubé mouky
| 1 prostřední vejce
| 1 vnitřek vanilkového lusku
| 1 špetka soli
| 1 lžička prášku do pečiva
| cca 20 kusů nesolených arašídů nebo pekanových ořechů
Postup přípravy receptu Koláčky s arašídovým máslem a javorovým sirupem:
V míse smícháme sypké ingredience, přidáme kousky změklého másla, arašídové máslo a vejce rozšlehané s javorovým sirupem. Rychle propracujeme v míse vidličkou, vyklopíme na podložku a prohněteme v hladké těsto, zabalíme do folie a dáme na čtvrt hodiny do ledničky odpočinout.
Pečící plech vyložíme papírem, troubu předehřejeme na 180 st. Celsia.
Vynadáme těsto a buď rozválíme na zhruba 20 mm silný plát a vykrajujeme asi 5 cm veliké koláčky nebo (a tomu dávám přednost já) vyválíme z těsta 2-3 mm tlusté válečky, které nakrájíme na 30 mm kousky. Z těch v ruce uválíme kuličky, klademe na plech a rukou lehce zploštíme asi o třetinu. Do koláčků vtiskneme po jednom ořechu (pekany jsou lepší). Strčíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut, dokud se koláčky nezbarví lehce dozlatova.
Fotky receptu Koláčky s arašídovým máslem a javorovým sirupem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!