Postup přípravy receptu Koláčky z dvakrát kynutého těsta:
Vypracujeme těsto, které necháme dvakrát kynout. Po prvním kynutí do něj píchneme a necháme vykynout znovu. Na krém utřeme tvaroh s máslem, žloutky, cukrem, přidáme podle chuti rum a nasypeme pudinkový prášek. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, na která zdobičkou nebo lžičkou naneseme krém, doprostřed vložíme rozinku namočenou v rumu. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi 12 minut. Rozehřejeme máslo a ještě teplé koláčky do něj namáčíme, necháme vychladnout.
Dále rozpustíme 150g másla, přidáme rum a necháme vychladnout. Vychladlé máslo vyšleháme. Zrovna tak ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do vyšlehaného másla Může se stát, že se to srazí, ale není to na závadu. Tuto směs naneseme nožem na koláčky z dvakrát kynutého těsta a pocukrujeme. Z této dávky je asi 120 koláčků.
Možné je ho použít i na slaný způsob.