Použité suroviny receptu Hrušky se studeným krémem:
6 hrušek
| 120 g cukru
| trocha vody
| kousek vanilkového lusku
| 2 žloutky
| 1/2 litru mléka
| 40 g hladké mouky
| 100 g cukru
| dle chuti rozinek
| dle chuti mandle
Postup přípravy receptu Hrušky se studeným krémem:
Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a dusíme na troše vody zasypané cukrem. Hotové srovnáme do misek a necháme vychladnout.
Krém: do mléka přidáme cukr, vanilku (lusk vanilky podélně rozpůlíme a nožem seškrábneme dřeň) a žloutky. Postavíme na oheň a hned vmícháme mouku. Necháme zhoustnout a pak v kotlíku šleháme do vychladnutí. Do studeného krému vmícháme předem namočené hrozinky a sekané mandle.
Krémem zalijeme připravené hrušky a podáváme.
Fotky receptu Hrušky se studeným krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!