100 g loupaných nasekaných mandlí
| 1 lžíce medu
| 100 g hnědého cukru
| 1 lžíce másla
| Lanýžová hmota:
| 200 g mléčné čokoládové polevy
| 25 g másla
| 5 lžic vaječného koňaku
| 100 g sladké smetany
| 25 ks papírových košíčků
Postup přípravy receptu Koňakové košíčky :
Příprava krokantu: Připravíme si obdélník alobalu potřený olejem, na který budeme roztírat krokant. Mandle opražíme dozlatova na teflonové pánvi a dáme je stranou. Na pánvi rozpustíme cukr, med a máslo (mícháme) a jakmile hmota začne karamelizovat, přidáme do ní odložené mandle. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na alobal a necháme vychladnout. Potom z ní formičkou vypícháme kolečka o průměru asi 2,5 cm.
Příprava lanýžové hmoty: Polevu rozlámeme na malé kousky a asi 35 g z celkového množství odložíme stranou. Polevu, smetanu a máslo necháme za stálého míchání přejít varem a dáme zchladnout. Ztuhlou lanýžovou hmotu našleháme elektrickým šlehačem a naplníme jí papírové košíčky. Uprostřed košíčku hmotu trochu promáčkneme a důlek naplníme lžičkou vaječného koňaku. Nahoru posadíme kolečko krokantu jako víčko. Zbytek polevy rozpustíme (například v mikrovlnce) a jednoduchou vlnovkou či smyčkou ozdobíme krokantové kolečko na povrchu košíčku. Koňakové košíčky dáme uležet na chladné místo.
Fotky receptu Koňakové košíčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!