Použité suroviny receptu Koňakové věnečky s vlašskými ořechy:
1 vejce
| 250 g hladké mouky
| 1/4 lžičky amonia
| 150 g vychlazeného másla
| 100 g moučkového cukru
| 2 lžíce koňaku
| 50 g vlašských ořechů
| dle potřeby: mouka na vál
Postup přípravy receptu Koňakové věnečky s vlašskými ořechy:
Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Bílek necháme stranou. Z mouky, amonia, vloček másla, moučkového cukru, žloutku a koňaku rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a chladíme minimálně 60 minut. Mezitím nasekáme najemno oříšky. Těsto na lehce pomoučněném vále vyválíme asi na 1 cm vysoký plát. Formičkami ve tvaru věnce o dvou rozdílných velikostech vypichujeme tvary. Zbytek těsta opět prohněteme, rozválíme a opět vypichujeme. Troubu předehřejeme na 200 stup. Koňakově věnečky položíme na pečící papír. Věnečky potřeme bílkem a posypeme nasekanými oříšky. Pečeme 6-8 minut.
Fotky receptu Koňakové věnečky s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!