Použité suroviny receptu Koprová studená omáčka s hořčicí:
4 žloutky uvařené natvrdo
| 2 lžíce francouzské hořčice
| 250 ml kysané smetany
| 3 lžíce šlehačky
| sůl a cukr
| svazek kopru
Postup přípravy receptu Koprová studená omáčka s hořčicí:
Vychladlé uvařené žloutky utřeme nebo propasírujeme přes jemné sítko do mísy, promícháme s hořčicí a trochou citronové šťávy a vymícháme dohladka. Prošleháme s kysanou i sladkou smetanou, trochou cukru a solí. Podle chuti doladíme chuť citronovou šťávou a nakonec vmícháme jemně usekaný omytý kopr. Necháme vychladit a podáváme jako doplněk ke grilovaným rybám i jiným pečeným masům i zelenině.
Fotky receptu Koprová studená omáčka s hořčicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!