Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněná perníková srdíčka s povidly:
200 g hl. mouky
| 120 g másla
| 60 g cukru
| 2 žloutky
| 1 lžička prášku do perníku
| 1/2 lžičky citr. kůry
| špetka pepře, zázvoru, skořic, ml. hřebíčku
| špetka soli
| náplň
| 100 g švestkových povidel
| bílá čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Kořeněná perníková srdíčka s povidly:
Na vále zpracujeme ze všech surovin hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout v chladu.
Zatím připravíme náplň:
Povidla, víno i med smícháme a zvolna povaříme asi 10 minut, přelijeme do misky a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na plát, silný asi 2 mm, vykrájíme srdíčka, polovině srdíček vykrojíme ve středu malé srdíčko. Všechny tvary naskládáme na plech a v troubě vyhřáté na 150 st. upečeme.
Upečená srdíčka necháme vychladnout na rovné ploše.
Po schladnutí slepujeme plná a vykrojená srdíčka připravenou náplní.
Bílou čokoládu rozehřejeme a z jedné strany srdíčka uděláme několik čokoládových čárek.
Fotky receptu Kořeněná perníková srdíčka s povidly:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!