1 menší hlávka červeného zelí
| dle chuti: sůl
| 8 kuliček černý pepř
| dle chuti: kmín
| 8 kuliček nového koření(nebo ½ malé lžičky mletého)
| 2 cibule na drobně nakrájená
| 10 dkg slanina uzená
| asi 2 lžíce octa
| 2-3 lžičky cukru
| 1 velký syrový brambor oloupaný a nastrouhaný na jemném struhadle
| 4 lžíce vody
| 1 1/2 lžíce mouky hladké
Postup přípravy receptu Kořeněné červené zelí:
Zelí nakrouháme a spaříme vařící vodou. Vody tolik, aby byla zároveň se zelím výškově. Osolíme dáme kmín. Pepř a nové koření dám do vajíčka na vaření čaje. Nemusím pak kuličky lovit v zelí. Vaříme 30-40 minut. Mezitím si, nakrájíme nadrobno slaninu a 1 cibulku. Slaninu dáme do kastrolku a na nejnižší stupeň plynu. Necháme seškvařit, jakmile pustí tuk, přidáme cibuli a za občasného pomíchání, necháme cibulku usmažit do růžova. Oloupeme jeden velký brambor a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k němu 4 lžíce vody a jednu a 1/2 lžíce hladké mouky. Důkladně promícháme. Do uvařeného zelí vmícháme brambor s moukou a jednu na drobně nakrájenou cibuli a mícháme, než nám zavaří, tak minutku necháme vařit. Pak vmícháme slaninu s cibulkou. Provaříme asi 3 minutky a dochutíme octem a osladíme podle chuti.
Fotky receptu Kořeněné červené zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!