Použité suroviny receptu Kořeněné mandlové sušenky:
150 g másla
| 125 g přírodního hnědého cukru
| 1 lžička soli
| 10 g perníkového prášku
| 200 g výběrové hladké mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| 1 lžíce mléka
| 50 g drcených mandlí
Postup přípravy receptu Kořeněné mandlové sušenky:
Smíchejte máslo, cukr a sůl. Přidejte lžíci mléka a vše dobře promíchejte. Mouku promiste s práškem do pečiva a perníkovým práškem. Obě směsi spolu poté důkladně promíchejte. Vzniklé těsto nechejte minimálně hodinu stát (doporučuje se jeden celý den). Poté těsto rozválejte do tloušťky 1 cm a ostrým nožem či formičkou tvarujte sušenky podle vlastní fantazie. Na vymaštěný plech rozložte sušenky a posypte je drcenými mandlemi. Pečte na 210 st. C cca 20 minut.
Fotky receptu Kořeněné mandlové sušenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!