Postup přípravy receptu Korpusy:
<strong>NĚKOLIK RAD :</strong><br><br>
- sníh do piškotového korpusu vždy zamícháváme velmi opatrně a ručně. Sníh jakoby do těsta zabalujeme.<br>
- formu na dort (zejména v případě piškotového korpusu od Katky) nevymazáváme. Jen na dno dáme peč. papír. Těsto se na stěny sice přichytí, ale před vyklopením ho lehce odřízneme nožem. Dort tak lépe drží tvar, naodkloní se směrem do středu.<br>
- při pečení se držíme přesně pokynů v receptu - peču spíš zvolna a dlouho. Pokud není korpus dostatečně propečený, po vychladnutí se propadne.<br>
- to, zda je upečený, zjistíme píchnutím špejle do středu. Po vytažení je špejle suchá, bez těsta.<br>
- korpus vyklopíme až po mírném vychlazení - 5-10 minut po vytažení z trouby. Pokud to uděláme dřív, riskujeme jeho sražení. Studený korpus jde zase špatně vyklápět.<br><br>