500 g kuskusu
| 650 - 680 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru (může být i z kostky)
| 65 g rozpuštěného másla
| 80 g rozinek
| 50 g plátků mandlí
| 80 g pistácií
| kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
| sůl, čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Pistáciový kuskus:
Kuskus dejte do mísy nebo hrnce a přelijte jej 650 ml vařícího vývaru. Promíchejte a nechejte nasáknout. Když bude kuskus ještě tvrdý, přilijte dalších 30 ml vývaru a opět nechte nasáknout. Mezitím na teflonové pánvi orestujte nasucho plátky mandlí dozlatova. Do kuskusu vmíchejte rozpuštěné máslo, rozinky, citronovou kůru, pistácie i mandle. Na závěr osolte a opepřete.
Podávat můžete jako přílohu nejlépe k drůbežímu masu nebo samostatně, jako lehkou večeři.
Fotky receptu Pistáciový kuskus:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!