Postup přípravy receptu Košíčky s houbami:
Na pomoučněném vále rozválíme těsto na sílu 0,5 cm. Z jedné třetiny těsta vykrojíme větší plná kolečka, rozložíme je na plech, potřeme vejcem rozšlehaným se solí a přikryjeme dvěma kolečky s vykrojeným středem, které také potřeme vejcem. V rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Košíčky naplníme omáčkou a podáváme na listu salátu. Omáčka: lišky očistíme, větší překrojíme, osolíme, opepříme, přidáme šafrán, zalijeme přiměřeným množstvím vody a uvaříme do měkka. Na rozpuštěném másle opražíme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, vínem a za občasného míchání vaříme patnáct minut. Přidáme uvařené houby, nasekaný kopr, citronovou šťávu, dochutíme solím pepřem, cukrem a krátce povaříme.