Postup přípravy receptu Kotlety plněné ovocem a slaninou:
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji nasucho opečeme dozlatova. Švestky nakrájíme nadrobno, jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Slaninu, švestky i s jablkem promícháme.
Do každé kotlety naříznem kapsu, naplníme ji připravenou směsí a konec spíchneme párátky. Na rozehřátém oleji kotlety z každé strany 6 - 7 minut opékáme, pak je osolíme i opepříme.
Salát propláchneme, rozebereme a natrháme. Smícháme smetanu s citronovou šťávou a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Zálivkou přelijeme salát a lehce promícháme.
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a rozložíme na ni kotlety i s výpekem, případně i zbylou náplň. Uvedeme do varu a krátce podusíme.
Kotlety plněné ovocem a slaninou na talíři ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s pečenými brambory a salátem.