Postup přípravy receptu Kotlety po francouzsku se smetanou:
Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, uvařené vychladíme, oloupeme a nakrájíme na 1/2 cm kolečka.
Mezitím co se brambory vaří a chladnou, si připravíme maso. Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Máslem vymažeme pekáč nebo mísu, ve které budeme kotlety zapékat a vymažeme ji máslem. Na dno nalijeme ještě trošku oleje, jen aby se nám pokrm nepřipekl.
Když máme přichystané maso i brambory, začneme vkládat do pekáčku. Dno vyložíme plátky brambor, přes ně naskládáme kotlety, na ně druhou vrstvu brambor. To celé přelijeme vejcem rozšlehaným ve smetaně.
Francouzské kotlety podáváme se zeleninovým salátem