Postup přípravy receptu Kotlety se špagetami v kotlíku:
Ve velkém kotlíku nebo kastrolu rozpustíme tuk nebo máslo, osmažíme dohněda nasekanou cibulku a česnek s vepřovými kotletami a klobásami, přidáme na proužky nakrájenou papriku, nakrájená rajčata. Přidáme 1/2 litru vody, sůl a nasekanou petrželku. Rozpustíme šafrán v trošce tekutiny a přidáme k masu. Zvolna dusíme 20 minut, potom přidáme špagety, nalámane na menší kousky. Rozpustíme kostky vývaru v trošce tekutiny a přidáme k masu a špagetám. Roztlučeme lísková jádra, smícháme s kokosem a přidáme k jídlu. Tato přísada se může zdát podivná, ale dodává omáčce delikátní chuť a neutralizuje tuk. Vaříme až jsou špagety měkké a podáváme je v témže kotlíku nebo kastrolu.