300 g kozí sýr
| 40 g ořechy
| 1/2 svazku čerstvá bazalka
| 4 ks rajčata
| 4 lžíce olej lisovaný za studena
| 2 ks rohlíky
| na ozdobu:
| 4 snítky bazalka
| na potření:
| 2 lžíce olej lisovaný za studena
| podle chuti: mletý bílý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kozí nákyp:
Rohlíky (z cereální mouky), spařená oloupaná rajčata i kozí sýr nakrájíme na stejné plátky.
V pánvi rozpálíme olej a kolečka rohlíků opečeme po obou stranách dokřupava. Opečená lehce posolíme a opepříme.
Vymastíme zapékací mísu a střídavě do ní skládáme opečený rohlík, rajčata i kozí sýr. Povrch pokapeme olejem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut dozlatova.
Ořechy nasekáme nahrubo. Bazalku natrháme na lístečky a nadrobno ji usekáme. Po 7 minutách pečení nákyp posypeme ořechy i bazalkou a podle chuti dosolíme.
Ihned podáváme a zdobíme snítkou bazalky. Přílohou může být čerstvá zelenina.
Fotky receptu Kozí nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!