Postup přípravy receptu Králík na citrónech:
Očištěného králíka rozdělíme na jednotlivé porce, které osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem. Takto upravené maso vložíme do mísy a zalijeme je šťávou ze dvou citrónů a tří lžic oleje. V marinádě králíka ponecháme alespoň dvě hodiny. Čas od času maso obrátíme. Nakřehlé maso necháme okapat a na rozehřátém oleji je ze všech stran opečeme. Jakmile začne hnědnout, poprášíme je špetkou šafránu, zalijeme je marinádou, zesílíme plamen a přilijeme šálek horkého hovězího vývaru z kostky. Po chvilce plamen zmírníme a maso na mírném ohni přiklopené pokličkou doměkka dusíme. Pět minut předtím, než maso odstavíme z ohně, přidáme k němu zbylý, na jemné plátky nakrájený oloupaný citrón. Porce králíka sestavíme na předehřátou mísu a zalijeme šťávou. Podáváme s vařenými brambory, které jsme uvařili v celku a jimiž na míse králíka obložíme.