Použité suroviny receptu Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem:
400 g pevných salátových brambor, oloupaných a nakrájených na plátky
| 400 g sýra s bílou plísní (hermelín, brie)
| 2 ks hotové placky na pizzu
| 20 ks vypeckovaných černých oliv
| 2 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo špetku sušeného
| olivový olej na zakapání náplně
Postup přípravy receptu Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem:
Brambory vsypte do hrnce s osolenou vařící vodou a vařte 5 až 7 minut. Neměly by být převařené, aby se při pečení nerozpadly. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Sýr nakrájejte na tenké plátky. Placky dejte na plech a rovnoměrně na ně rozdělte plátky brambor i sýra a olivy. Posypte rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a asi 15 minut pečte.
Fotky receptu Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem: