Postup přípravy receptu Křehké kokosové těsto:
Na vál nasypeme hladkou mouku (prosetou), přisypeme moučkový cukr i kokos (kokosovou moučku), přidáme rozměklý tuk i citronovou kůru a vyklepneme vejce. Všechny ingredience důkladně, ale rychle zpracujeme. Podle potřeby, pokud je těsto hutné a špatně se pojí, přidáme smetanu.
Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme asi na 1 hodinu odpočinout do chladu.
Z těsta na pomoučněném vále vyválíme placku a vypichujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Vždy na plech dáváme tvary stejné velikosti.
Menší tvary pečeme na 180 °C, větší na 200 °C. Podle velikosti tvarů pečeme 15 - 30 minut. Během pečení je nutná kontrola. Hotové cukroví má krásně zlatavou barvu.