50 g másla
| 1 ks žloutek
| 7-8 lžic mléka
| 70 g moučkového cukru
| 250 g polohrubé mouky
| 1/2 balíčku kypřícího prášku
| Na obalení:
| 1 ks bílek
| moučkový cukr
| mák nebo jemně nakrájená ořechová jádra
Postup přípravy receptu Křehké preclíčky :
Mouku smícháme s cukrem a kypřícím práškem, přidáme změklé nakrájené máslo a dobře promneme. Potom přidáme žloutek a mléko a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na kousky, z každého kousku vyválíme tyčinku, nařežeme z ní stejně dlouhé kousky a tvarujeme preclíčky. Upečeme je na vymaštěném plechu v troubě vyhřáté na 220 stupňů. Ještě vlahé křehké preclíčky potřeme bílkem (mírně ho našleháme, aby neobsahoval kusy), obalíme v moučkovém cukru a posypeme mákem nebo sekanými ořechy. Dosušíme v mírně vyhřáté troubě.
Fotky receptu Křehké preclíčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!