Postup přípravy receptu Křenové karbanátky:
Žemle nakrájejte na kostičky a zalijte čtyřmi lžícemi vody. Do mísy vložte mleté maso, namočené žemle, oloupanou a nasekanou cibuli, vejce, olej i mouku. Opepřete, osolte a promíchejte.
Připravte si nádivku. Křen spařte, vymačkejte a smíchejte se smetanou i mletou sladkou paprikou.
Směs z mletého masa rozdělte na 12 kousků. Udělejte placičky, rozdělte na ně křenovou nádivku a dobře uzavřete. Karbanátky obalte ve strouhance. Na pánvi rozpalte olej a kabanátky osmažte po obou strannách dozlatova. V tuku po karbanátcích osmahněte mouku. Vsypejte mletou papriku, zřeďte smetanou a podle potřeby i trochou vody. Osolte, opepřete, přidejte bobkové listy, nové koření a zvolka povařte. Do omáčky vložte karbanátky a krátce je prohřejte. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo vařené brambory.