Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Křidélka na medu a žampionové brambory:
8-12 kuřecích křidélek
| 2 lžíce medu
| 1 lžíce octa
| 3 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce vína
| 2 lžičky cukru
| 1/2 lžičky mletého zázvoru
| 5 lžic vývaru
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej
| Žampiónové brambory:
| 800 g brambor
| dle potřeby: olej
| 1 cibule
| dle chuti: několik žampiónů
| dle chuti: petrželka, citrónová šťáva, sůl
Postup přípravy receptu Křidélka na medu a žampionové brambory:
Med rozšléháme se sójovou omáčkou, octem, vínem, cukrem, zázvorem, vývarem a rozetřeným česnekem v hladkou směs. Potřeme jí křidélka a necháme asi 3 hodiny marinovat, při tom je občas obrátíme. Osolíme je, dáme do pekáče vytřeného olejem a vložíme do horké trouby. Po chvilce je obrátíme, podlijeme nepatrně vodou a pečeme, až změknou, zčervenají a jsou chřupavá. Hned je podáváme se žampiónovými brambory.
Fotky receptu Křidélka na medu a žampionové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!