Použité suroviny receptu Krocaní prsa s hlavičkami mladého chřestu:
800 g chřest
| 2500 g krůtí prsa
| 200 g cibule
| 50 g worcester
| 50 g solamyl
| 6 g chilipulver, chili powder
| 20 g sůl
| 300 g olej stolní
| 100 g vývar z hovězích kostí
Postup přípravy receptu Krocaní prsa s hlavičkami mladého chřestu:
Krocaní prsa dobře očistíme zbavíme blan, omyjeme a lehounce okořeníme, pokapeme olejem a necháme chvilinku odležet. Připravíme si cibuli kterou jemně nakrájíme. Nyní prsíčka opečeme po obou dvou stranách, asi tak 3 min. Přihodíme cibulku a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, zahusíme škrobem a ke konci přidáme hlavičky chřestu. Ještě chvilku povaříme. Omáčku lze zjemnit smetanou. Při servírování ozdobíme pusinkou šlehačky a zelenou pažitkou.
Fotky receptu Krocaní prsa s hlavičkami mladého chřestu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!