1 hlávkový salát
| 1 hlávka salátu
| 1 hlávka štěrbáku
| možno nahradit třemi hlávkovými saláty
| 2 menší hlávky čínského zelí
| 125 g zelených sójových výhonků
| 100 g prorostlé slaniny
| 4 plátky toastového chleba
| 4 lžíce majonézy
| 250 g podmáslí
| 1 lžíce hořčice
| pepř
| sťáva z půlky citronu
| cukr podle chuti
Postup přípravy receptu Křupavá salátová mísa:
Saláty očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat a nakrájíme nadrobno. Opláchneme čínské zelí a nakrájíme na širší proužky. Krátce propláchneme zelené výhonky a dáme okapat. Slaninu a toastový chléb nakrájíme na malé kostičky. Slaninu opečeme na pánvi do křupava. Vysypeme z pánve na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na zbylém tuku opečeme do zlatova chlebové kostičky, které také vysypeme na papírový ubrousek. Promícháme majonézu, podmáslí a hořčici. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a cukr. Saláty a výhonky rozložíme na mísu a přelijeme zálivkou. Posypeme kousky slaniny a chlebovými kostičkami a můžeme podávat.
Fotky receptu Křupavá salátová mísa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!