Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupavé kuře v mandlích:
4 kuřecí prsní řízky
| 100g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
| 1 lžíce olivového oleje
| 50g mandlí, nahrubo posekaných
| 2 lžíce petrželky, posekané
| sůl a pepř
| Salsa: 1 cibuli a 2 rajčata
| 1 chilli paprička
| sůl, vinný ocet, koriandr
Postup přípravy receptu Křupavé kuře v mandlích:
1. Rozpalte troubu na 190 °C. V každém řízku udělejte nožem co největší kapsu a naplňte ji čtvrtinou sýra. Je lepší každý řízek sepnout párátkem, aby roztavený sýr nevytékal. Potřete olejem, okořeňte a vložte do mělké zapékací mísy.
2. Upečte to dozlatova
Smíchejte mandle s petrželkou a směs pečlivě přitiskněte na maso. Zapékejte nezakryté asi dvacet minut, až řízky zezlátnou a pěkně se propečou.
Podávejte s hranolky a salsou.
Salsa
1 cibuli a 2 rajčata (mohou být oloupaná) nasekejte nadrobno a přidejte najemno nasekanou chilli papričku. Osolte, zakápněte vinným octem nebo šťávou z limety, podle potřeby zřeďte trochou převařené vody. Chcete-li, přidejte nasekanou nať koriandru; vše zakapejte kvalitním olejem.
Fotky receptu Křupavé kuře v mandlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!