2 ks bílky
| 1 lžíce rumu
| 100 g nastrouhané čokolády
| 200 g mletých vlašských ořechů
| 1 sáček vanilkového cukru
| 200 g moučkového cukru
| Poleva z bílé čokolády na ozdobení
Postup přípravy receptu Křupavé penízky :
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme stejnorodou hmotu. Rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Dobře se vyvaluje na skleněném prkénku nebo na pracovní ploše posypané krupicovým cukrem. Válečky uložíme do chladna a necháme dobře ztuhnout.
Plechy vyložíme papírem na pečení a z tuhých válečků krájíme ostrým a tenkým nožem kolečka. Klademe je na plech kousek dál od sebe, protože se při pečení trochu zvětší. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 15 minut.
Hotové necháme zchladnout a polovinu potřeme rozpuštěnou bílou polevou. Křupavé penízky uložíme na chladné místo.
Fotky receptu Křupavé penízky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!