300 g rýže
| sůl
| 50 g sýru gouda v celku
| 2 lžíce másla
| 2 vejce
| 2 sáčky mozzarelly
| 500 ml ml oleje
| 4 lžíce strouhanky
| hladká mouka
Postup přípravy receptu Křupavé rýžové koule:
Rýži vaříme podle návodu na obalu ve slané vodě, asi 18 minut. Slijeme a necháme zchladnout. Sýr najemno nastrouháme a vmícháme spolu s máslem do uvařené rýže. Opět necháme zchladnout a přimícháme 1 vejce.
Rýži rozdělíme na 20 dílků. Z každého vytvoříme kuličku, rozplácneme na placičku a na každou dáme 1/2 lžíce mozzarelly. Pak opět vytvoříme kuličku.
Olej rozehřejeme ve vyšším hrnci. V hlubokém talíři rozkvedláme vidličkou 1 vejce. Do druhého hlubokého talíře dáme strouhanku. Rýžové kuličky obalíme nejprve v mouce, pak v rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance (podobně jako obalujeme řízky) a ihned fritujeme v horkém oleji. Vyjmeme a na kuchyňské papírové utěrce necháme okapat přebytečný olej. Před podáváním můžeme ozdobit jakoukoliv zeleninou.
Fotky receptu Křupavé rýžové koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!