250 g rýže
| sůl
| svazek ředkviček
| pažitka nebo řeřicha
| 50 g nízkotučného tvarohu
| 2 vejce
| pepř
| 2-3 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
Postup přípravy receptu Křupavé rýžové placičky:
1. Uvaříme rýži podle návodu na obalu a necháme ji vychladnout. Očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme ředkvičky. Nakrájíme pažitku. Tvaroh ochutíme pepřem a osolíme.
2. Rozdrobíme plátek trastového chleba. Rýži s mícháme s vejci a toastovým chlebem, osolíme a opeříme.
3. Na pánvi zahřejeme olej a z rýžové směsi na něm tvarujeme placičky, které opékáme dokřupava z každé strany asi 2 minuty. Necháme je okapat na papírové utěrce a uchováme je v teple v předehřáté troubě. Tímto způsobem upečeme asi 16 placiček, které servírujeme s tvarohoředkvičkovým dipem. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a bylinkami.
Fotky receptu Křupavé rýžové placičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!