Použité suroviny receptu Křupavé zapékané brambory:
800 g brambor, uvařených ve slupce
| 1/2 brokolice
| 5 g másla
| 1 lžíce dýňových semínek
| 1 lžíce slunečnicových semínek
| 215 ml smetany
| 200 g Smetanito® Krému s nivou
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Křupavé zapékané brambory:
1. Do velkého hrnce vlijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.
2. Do vroucí vody vložte brokolici a asi tři minuty ji povařte. V pánvi rozpusťte máslo a opražte na něm semínka. Zalijte smetanou a přidejte Smetanito. Míchejte do hladka, pak podle potřeby osolte a opepřete.
3. Brambory a brokolici rozdělenou na růžičky smíchejte v zapékací misce, zalijte omáčkou a pečte zhruba dvacet minut.
Fotky receptu Křupavé zapékané brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!