Použité suroviny receptu Křupavé zeleninové pohoštění s jogurtovým sýrem:
450 g plnotučného pravého jogurtu bez příchuti
| 1 svazek jemně posakané pažitky (osobně ji stříhám pomocí nůžek)
| 1/2 lžičky utřeného česneku
| 1/2 lžičky soli + 1/2 lžíčky pepře nebo podle chuti
| příloha:
| 4 žluté cukety
| 6 dlouhých mladých mrkví
| 3 mladé hadí nebo anglické salátové okurky
Postup přípravy receptu Křupavé zeleninové pohoštění s jogurtovým sýrem:
V míse dobře smíchat jogurt, česnek, pažitku, pepř a sůl.
Vodou namočit dvojitou kuchyňskou gázu (mušelín) o velikosti asi 40 cm x 40 cm. Vyždímat.
Do středu gázy vložit bylinkový jogurt. Zhrnout rohy dohromady, svázat je a navlíct na velkou dřevěnou vařečku. Balíček pověsit nad misku nebo hrnec tak, aby se nedotýkal jeho dna. Nechat stát do druhého dne v chladničce.
Odstranit gázu a položit bylinkový jogurt na mísu. Kolem rozložit zeleninu nastrouhanou po délce na 2-3 mm plátky na mandolíně (struhadle) nebo dlouhým krouhátkem na zeleninu.
Fotky receptu Křupavé zeleninové pohoštění s jogurtovým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!