Použité suroviny receptu Krupicový nákyp v těstíčku:
1 mrkev
| 1 celer
| 1 petržel
| 300 g brambory
| 500 ml mléka
| 100 g krupice
| máslo
| 100 g tvrdého sýra
| rozmarýn
| tymián
| oregáno
| olej
| sůl
| pepř
| Těstíčko:
| 180 g hladké mouky
| 80 g másla
| voda
Postup přípravy receptu Krupicový nákyp v těstíčku:
Z mouky, másla, soli a vody vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Rozválíme do koláčové formy a dáme předpéct. Zeleninu a brambory nakrájíme na tenké plátky a orestujeme společně s bylinkami. Do vroucího osoleného mléka postupně přisypáváme krupici a za stálého míchání vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Ke konci varu zjemníme máslem. Do upečeného korpusu vložíme zeleninu a brambory smíchané s kaší z krupice, posypeme sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.
Fotky receptu Krupicový nákyp v těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!