Postup přípravy receptu Krůtí guláš se žampiony:
Krůtí prsa opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kousky. Malé žampiony očistíme, otřeme kuchyňským papírem, nebo omyjeme. Natě česneku, nebo pórku očistíme, podélně rozpůlíme, omyjeme, nakrájíme na proužky.
Polovinu másla rozpustíme na pánvi, krůtí maso ze všech stran opečeme. Okořeníme pepřem, osolíme, vyndáme z pánve a necháme v teple. Druhou polovinu másla opět rozpustíme na pánvi, žampiony a česnekovou nať podusíme a přidáme k masu.
Šťávu z masa rozředíme vývarem a bílým vínem, povaříme, přidáme krůtí maso, žampiony, přilijeme polovinu šlehačky a znovu krátce povaříme.
Solamyl rozmícháme ve zbytku šlehačky, vlijeme do omáčky, povaříme. Bazalku opláchneme, otrháme lístky, osušíme, jemně nakrájíme, přidáme do omáčky. Ochutíme pepřem, sójovou omáčkou a osolíme.