Vložil: | Natural |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí prsa v marinádě z podmáslí:
1,5 kg krůtích prsou v celku
| 1 svazek petržele
| 750 ml podmáslí
| 2 lžíce strouhaného křenu
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 svazek jarních cibulek
| 3 lžíce oleje
| 1 lžička škrobové moučky
| 3 lžíce zakysané smetany
| 3 lžíce sherry
Postup přípravy receptu Krůtí prsa v marinádě z podmáslí:
Maso omyjeme a osušíme. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme. Polovinu jí vmícháme s křenem a kořením do podmáslí. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, nati přidáme do podmáslí. Maso zalijeme podmáslím a necháme nejlépe přes noc v chladničce marinovat. Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso osušíme a prudce ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme kolečka cibule, pečeme asi 30 minut, zalijeme marinádou a pečeme dál 45 minut. Maso vyjmeme, uložíme na teplé místo. Šťávu ochutíme, zahustíme škrobem, přidáme zakysanou smetanu, sherry a zbylou nasekanou petržel.
Fotky receptu Krůtí prsa v marinádě z podmáslí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!