250 ml vody
| 3 pórky
| 300-350 g celeru
| bílý pepř
| 120 g angl. slaniny
| sůl
| 1500 g krůtích prsou
| 4 mrkve
| petrželka
| rozmarýn
| omáčka
| bílý pepř
| 1 šlehačka
| sůl
| 1 lžíce solamylu
| petrželka
Postup přípravy receptu Krůtí prsa v pórku:
Krůtí prsa potřeme solí i pepřem. Pórky očistíme a jeden rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Poté jej necháme důkladně okapat. Krůtí prsa střídavě obložíme pórkem a plátky slaniny. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.
Krůtí maso opatrně přeneseme do pekáče, obložíme kolem něj zeleninu a podlijeme vodou. Přikryté pečeme v předehřáté troubě asi 80 minut. Pak sundáme poklici a ještě 10 - 15 minut dopékáme kůrčičku.
Upečené maso vyndáme a výpek přecedíme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme. Dochutíme ji solí, pepřem a nadrobno nasekanou, propláchnutou petrželkou.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme na servírovacím tácu ozdobené zeleninou a jemně přelité omáčkou. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.
Ke krůtím prsíčkům v pórku servírujeme nejlépe opečené brambory a pokrm ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu a petrželky.
Fotky receptu Krůtí prsa v pórku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!