Použité suroviny receptu Krůtí řízky s citronovou omáčkou:
8 malých krůtích řízků
| 3 citrony
| 400 g brokolice
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce oleje na pečení
| 1 lžíce zakysané smetany
| 200 ml smetany
| dle chuti: bílý pepř
| dle chuti: cukr
Postup přípravy receptu Krůtí řízky s citronovou omáčkou:
Řízky naklepeme. Citrony omyjeme teplou vodou a dobře osušíme. Z jednoho plodu sloupneme tenké nudličky kůry a poklademe na maso. Vymačkáme 2 citrony, šťávou řízky pokapeme a necháme krátce působit. Brokolici rozebereme na růžice, omyjeme a vaříme asi 6 min. ve vroucí osolené vodě. Řízky necháme okapat, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 min. Osolíme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu zředíme citronovou šťávou a 5 min. povaříme. Poté vmícháme nejprve zakysanou smetanu, nato smetanu. Oloupaný citron nakrájíme na plátky a necháme spolu s řízky prohřát v omáčce. Podle chuti opepříme a přisladíme.
Fotky receptu Krůtí řízky s citronovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!