Použité suroviny receptu Krůtí roláda nadívaná švestkami:
100 g vypeckovaných sušených švestek
| dle chuti: trocha čerstvé majoránky
| 100 g mandlových lupínků
| 1 špetka skořice
| 750 g krůtí rolády
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 cibule
| 1 lžíce tuku nebo oleje
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 1 pórek
| 500 g mrkve
| 200 ml smetany
| 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
Postup přípravy receptu Krůtí roláda nadívaná švestkami:
Švestky nakrájíme a promícháme s majoránkou, mandlemi a skořicí. Krůtí roládu rozprostřeme, osolíme a opepříme. Na roládu rozložíme švestky a opět ji sbalíme. Pevně ji zavážeme. Cibuli nakrájíme na kousky. V pekáči rozehřejeme tuk a roládu ze všech stran opečeme. Kolem rozložíme cibuli s rajčatovým protlakem a podusíme. Podlijeme 1/2 l vody. Tekutinu osolíme a opepříme. Pekáč přikryjeme a dusíme zhruba 60 min. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Po 40 min. pečení ji přidáme k roládě a dopečeme. Vše vyjmeme z pekáče a uchováme horké. Do vypečené šťávy vmícháme smetanu, vaříme a odpařujeme na požadovanou hustotu. Přidáme pepř.
Fotky receptu Krůtí roláda nadívaná švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!