Postup přípravy receptu Krůtí roláda se smetanovou omáčkou :
Šalotku posekáme nadrobno a papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli a mrkev nahrubo pokrájíme. Z klobásy vymačkáme náplň a smícháme ji s nivou, žloutky, kostičkami papriky a posekanou šalotkou. Osolíme, opepříme a opaprikujeme. Krůtí prsa osolíme a opepříme. Potřeme je klobásovou náplní, ale ponecháme asi 2 cm široký volný okraj. Stočíme a svážeme nití. Roládu opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme cibuli a mrkev a znovu krátce vše opečeme. Zalijeme vývarem a vínem a přikryté dusíme asi 50 minut. Troubu předehřejeme na 85 °C. Roládu vyjmeme a dáme do trouby, aby zůstala teplá. Vypečenou šťávu procedíme, vmícháme kysanou smetanu a krátce povaříme. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme zkaramelizovaná jablka. Nakrájenou roládu podáváme s omáčkou a bramborami.