Postup přípravy receptu Krůtí roláda se žampionovou nádivkou:
Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme do plátu na roládu. Žampiony oloupeme, lahůdkovou cibulku omyjeme a očistíme. Obojí na hrubo posekáme, opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme.
Plát masa potřeme sýrem a poklademe zchladlou žampionovou směsí. Roládu zavineme.
Zbylý olej smícháme se solí, mletým pepřem, paprikou a touto směsí roládu potřeme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, obložíme jím roládu, přidáme bylinky a přávážeme nití.
Roládu dáme do pekáčku, přiklopíme a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme asi 90 až 100 minut.
Maso podle potřeby podléváme šťávou. Před dopečením odkryjeme.
Upečenou roládu vyjmeme odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Podáváme s vařenými či smaženými bramborami, ozdobíme dílky citronu