Postup přípravy receptu Krůtí stehna napůl dušená, napůl vařená se speciální omáčkou:
Krůtí stehna (očištěná, omytá, usušená) posypeme solí a pepřem a poté důkladně po povrchu potřeme třetinou cherry (cherry do krůtí kůže vetřeme skutečně co nejdůkladněji).
Rozpustíme máslo, vložíme krůtí stehna, zprudka a krátce opečeme. Podlijeme další třetinou cherry a přiměřeným množstvím slepičího vývaru, nádobu přikryjeme a dusíme.
Mezitím si připravíme cibulku - pokrájíme ji na drobno, aby nás krájení nezdržovalo později (budeme pracovat s několika teplými součástmi jídla najednou)
Zhruba v polovině procesu dušení přivedeme větší zbytek slepičího vývaru k varu, napůl podušená krůtí stehna vyjmeme z nádoby (zbylou tekutinu uchováme, bude ještě třeba) a vložíme do vařícího vývaru (stehna by měla být ponořená). Přilijeme zbytek cherry a vaříme, dokud maso definitivně nezměkne. Poté krůtí stehna vyjmeme (vývar necháme jako základ pro zajímavou a chutnou polévku) a oloupeme z nich kůži. Uložíme je tak, aby zůstala teplá
Pokrájenou cibulku osmahneme na troše olivového oleje do jemněhněda. Přidáme na drobno pokrájenou kůži ze stehen a osmahneme, aby trošinku křupala. Přidáme zbytek tekutiny po dušení a velmi krátce provaříme (bude-li omáčky málo, můžeme doplnit trochou cherry nebo vývaru - podle chuti).
Na talíře klademe stehna, která polijeme omáčkou a posypeme zelenou kadeřavou petrželkou (čerstvou nejlépe, ovšem lze i zmražená).