Použité suroviny receptu Krůtí závitky s houbovou zeleninovou omáčkou:
4 tenké krůtí řízky
| 4 lžíce pesta
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 plátky ementálu
| 4 plátky anglické slaniny
| 1 velká cibule
| 2 lžíce oleje
| 200 g žampionů
| 200 g mrkve
| 200 ml smetany
| 200 g lusků cukrového hrášku
| 2 lžičky zeleninového vývaru
| 2 lžíce pokrájené pažitky
Postup přípravy receptu Krůtí závitky s houbovou zeleninovou omáčkou:
Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Potřeme pestem (bazalka se sýrem a olejem) a okořeníme. Obložíme sýrem a plátky slaniny. Zavineme a sepneme párátky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Spolu se závitky opečeme na oleji. Zalijeme 300 ml vody a pod poklicí dusíme 15 min. Hráškové lusky omyjeme a očistíme, houby očistíme nasucho a nakrájíme na plátky. Obojí přidáme k závitkům, zalijeme smetanou a pod poklicí dusíme asi 5 min. Přidáme lusky hrášku, okořeníme solí, pepřem a vývarem. Omáčku svaříme na požadovanou hustotu. Vmícháme pokrájenou pažitku a vše rozdělíme na talíře.
Fotky receptu Krůtí závitky s houbovou zeleninovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!