Nejdříve si připravíme těstíčko z vajec, mléka a hladké mouky, které nezapomeneme lehce osolit a opepřit. Vinnou klobásu nakrájíme na špalíky a ty obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a na závěr ve směsi strouhanky, nasekaných pistácií a plátků mandlí. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova a podáváme s bramborovým salátem se smetanou a lehce orestovanými plátky cukety.
Příprava bramborového salátu je snadná: Na oleji orestujeme kousky uzeného boku, přidáme zelenou cibulku a uvařené brambory, nakrájené na kostičky. Zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru a zakysanou smetanu, promícháme a bramborový salát je hotový.
Rada:
Kvalita klobásy se projeví na výsledné chuti pokrmu
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!