Čerstvý sýr rozmícháme s povoleným máslem, přidáme jemně mletou šunku, našlehanou smetanu, sůl, bílý pepř a promícháme. Hotovou pěnou naplníme formu, kterou jsme předtím navlhčili, vyložili potravinářskou fólií a plátky šunky. Formu zabalíme, obsah opatrně sklepeme, dáme alespoň na půl hodiny do chladu a než pěna ztuhne, připravíme si medová jablka, která šunkovou pěnu báječně doplní: Rozehřejeme med s bílým vínem a v rozpuštěné směsi krátce podusíme jablka nakrájená na tenké měsíčky. Poté je necháme zchladnout a podáváme spolu se šunkovou pěnou, kterou jsme nakrájeli zahřátým ostrým nožem na plátky. Ozdobíme podle vlastní fantazie a servírujeme nejlépe s bílou bagetou či toasty.
Rada:
Na podušení plátků jablek je ideální suché bílé víno.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!