Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme moukou, přidáme trochu muškátu a krátce prosmažíme. Zalijeme silným slepičím vývarem a asi patnáct minut necháme provařit. Poté ještě zalijeme smetanou, přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem, a na závěr přidáme obrané slepičí maso z vývaru. Podáváme s krutony z plátků housky, které jsme potřeli rozpuštěným máslem a v troubě na 200 stupňů opekli dozlatova. Polévku můžeme na talíři ozdobit pažitkou či petrželkou.
Rada:
Muškátový oříšek můžete nahradit muškátovým květem.
Poznámka:
Recept na slepičí vývar naleznete pod odkazem Polévky u receptu Slepičí vývar s játrovými nočky (díl Večeře pro faráře)
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!