Postup přípravy receptu Kuličky z odpalovaného těsta s čokoládovou pěnou:
1. Pokrájíme 150 g polevy a rozpustíme ve smetaně. Vmícháme rum. Uložíme na 8 hodin do chladničky.
2. Troubu předehřejeme na 225 °C. Do varu uvedeme 250 ml vody se solí a máslem, jakmile voda začne vřít, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne husté, hladké a lesklé těsto. Mícháme, až prochladne, pak postupně přidáváme vejce. Těsto naplníme do sáčku s trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme kopečky o velikostí vlašského ořechu. Pečeme 12-15 min. Prochladlé kuličky rozkrojíme napříč.
3. Krém našleháme a naplníme jím kuličky. Talíř lžící ozdobíme zbylou rozpuštěnou polevou. Kuličky poprášíme moučkovým cukrem a rozdělíme na talířky.